آرامش ذهنی ؛ 10 راهکار موثر برای رسیدن به آرامش ذهنی پس از یک روز پر مشغله
تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
آرامش ذهنی ؛ 10 راهکار موثر برای رسیدن به آرامش ذهنی پس از یک روز پر مشغله
پنج شنبه 5 فروردين 1400 ساعت 19:21 | بازدید : 289 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

برای رسیدن به آرامش ذهنی به چه نکاتی توجه کنیم؟ بهترین راهکارها برای رسیدن به آرامش ذهنی چه راهکارهایی هستند؟ بعد از یک روز پر مشغله چگونه به آرامش ذهنی برسیم؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

پس از یک روز طولانی و پر مشغله، رسیدن به آرامش ذهنی به نظر غیر ممکن می‌رسد. اما ما در اینجا برایتان نکاتی را آورده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا در پایان روز و قبل از اینکه به خواب بروید، آرامش درونی خود را بازیابید.

در دنیای مدرن امروزی، اکثر ما سَرمان در طول روز بیش از حد شلوغ است و یافتن مجالی برای بازیابی آرامش برایمان امری محال به نظر می‌رسد. حتی اگر وقتی هم برای استراحت و آرامش در بین این شلوغی‌ها پیدا کنید، چگونه می‌توانید فکرتان که پر از مشغله است را برای استراحت، آرام کنید؟ از اینها گذشته، آرام کردن ذهنی که در کل روز و با سرعت زیاد مشغول پردازش چندین و چند مساله‌ی مختلف بوده است، کار آسانی نیست.

توجه نکردن به نیاز بدن و ذهن به آرامش و استراحتِ عمیق می‌تواند در دراز مدت عواقب ناگواری به همراه داشته باشد. در صورت عدم دریافت استراحت و آرامش کافی، استرس روزمره به مرور حالت مزمن پیدا کرده و جای خود را به احساس اضطراب فلج‌کننده می‌دهد.

علاوه بر این، فقدان آرامش به سیستم ایمنی بدن شما هم آسیب می‌رساند، به این معنی که بیشتر در معرض بروز سرماخوردگی، انواع عفونت‌ها و سایر بیماری‌های متداول فصلی قرار می‌گیرید.

به همین دلایل است که شما نیاز دارید تا بدن و ذهن‌تان را به آرامش برسانید،به خصوص پس از روزهای شلوغ و پرمشغله.در ادامه از این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا به شما 10 راهکار برای رسیدن به آرامش درونی، پیشنهاد شده است.با ما همراه باشید.

دراز بکشید

آرامش ذهنیآرامش ذهنی

به نظر ساده می‌رسد اما یکی از بهترین‌ راه‌های رسیدن به آرامش پس از یک روز سخت کاری، دراز کشیدن روی کاناپه یا تخت است؛ به همین سادگی. اختصاص دادن کمی وقت برای این کار و رسیدن به آرامش مورد نیاز برای ذهن و بدن، می‌تواند آرامش و تمرکز شما را در ادامه‌ی روز تامین کند و به کیفیت خواب شبانه‌ی شما هم کمک کند.

آرامش ذهنی

یکی از مسایل مهم در این زمینه این است که شما زمان اختصاص داده شده به دراز کشیدن را به هیچ کار دیگری اختصاص ندهید. گوشی خود را کنار بگذارید و در حین دراز کشیدن با آن کار نکنید؛ همینطور مطالعه و سایر فعالیت‌های دیگر را تعطیل کنید. چشمان خود را ببندید و چند دقیقه فقط دراز بکشید تا زمانی که احساس کنید تنش جسمی‌تان محو شده و ذهن‌تان به آرامش رسیده‌ است.

مراقبه‌ی آگاهانه را تمرین کنید

مراقبه‌ی آگاهانه برای رسیدن به آرامش ذهنی

اگر دراز کشیدید و دیدید که بدن‌تان به آرامش دلخواه‌تان رسید اما فکر و ذهن‌تان نه، می‌توانید از تکنیک مراقبه‌ی آگاهانه استفاده کنید.

مراقبه‌ی آگاهانه تکنیک مشاهده‌ی خودتان و محیط پیرامون‌تان است، بدون هرگونه قضاوتی. این تکنیک به شما کمک می‌کند که تمرکزتان را روی «اکنون و اینجا» معطوف کنید، ینی توجه صرفا به زمان حال و فراموش کردن اتفاقات گذشته یا آینده و همینطور توجه به موقعیت فعلی و نادیده گرفتن موقعیت‌های دیگر مثل کار یا دانشگاه.

وقتی که دراز کشیدید تنها چیزهایی که احساس‌شان می‌کنید مواردی هستند از قبیل صدای نفس کشیدن‌تان، صداهای اطراف‌تان و حس کردن تختخواب یا مبلی که روی آن دراز کشیده‌اید.

مراقبه علاوه بر اینکه در رسیدن به آرامش جسمی و ذهنی به شما کمک می‌کند، باعث کاهش احساسات منفی و سطح استرس نیز می‌شود.

برای امتحان کردن روش مراقبه کافی است با تمرکز بر روی نفس کشیدن‌تان شروع کنید. این کار به ذهن‌تان کمک می‌کند که بر روی یک مساله ساده متمرکز شود و زمانی که افکار مختلف از گذشته و آینده به ذهن‌تان هجوم می‌آورند، این کار مانع از توجه شما به آن‌ها و مشغول شدن ذهن‌تان می‌شود. ممکن است در ابتدا حفظ تمرکز و منحرف نشدن ذهن با افکار مختلف کمی سخت به نظر برسد اما با کمی تمرین به سرعت کنترل بیشتری بر افکارتان پیدا می کنید و سریع‌تر به آرامش ذهنی می‌رسید.

تکنیک تخیل هدایت شده

تکنیک تخیل هدایت شده

در حالی که مراقبه به شما کمک می‌کند تا خود را در اینجا و اکنون غوطه ور سازید، تکنیک تخیل هدایت شده به شما این امکان را می‌دهد تا ذهن خود را به «موقعیت دلخواه» خود هدایت کنید. این موقعیت دلخواه می‌تواند یک ساحل با شن‌های سفید باشد، یا تپه‌ماهورهای سر سبز یا حتی یک باغ آرام. تصور بودن در چنین محیطی می‌تواند یکی از بهترین‌ راه‌ها برای رسیدن به آرامش ذهنی باشد.

برای امتحان کردن این فعالیت آرامش بخش، تنها چیزی که نیاز دارید یک فضای آرام و کمی تخیل است. برای شروع می‌توانید با نشستن یا دراز کشیدن در اتاق خواب‌تان شروع کنید، جایی که در آن احساس اطمینان، امنیت و آرامش دارید.

سپس، چشمان خود را ببندید و تمام جزئیات مربوط به مکانی که در آن بیشترین آرامش را می‌توانید تجربه‌ کنید را تصور کنید. اگر این مکان یک ساحل است، موج‌هایی که به ساحل برخورد می‌کنند را تصور کنید، بوی کرم ضد آفتاب را، شن و ماسه‌ی بین انگشتان پاها را و آفتاب را.

هرچه بیشتر برای این کار وقت بگذارید، نتایج بیشتری عایدتان می‌شود. وارد اعماق تخیلات‌تان شوید و بگذارید که موقعیت‌های دلخواه ذهنی‌تان، شما را به آرامش برسانند.

تکنیک شل شدن تدریجی عضلات

آرامش ذهنیآرامش ذهنی

اینکه در محل کار احساس تنش کنید امری غیر عادی نیست، این تنش حتی ممکن است ابعادی جسمانی هم داشته باشد و باعث گرفتکی یا کوفتگی عضلانی هم بشود.

غالباً رسیدن به آرامش جسمانی و رها کردن این تنش از بدن، به آرامش ذهنی شما نیز کمک می‌کند. یکی از راه‌های دستیابی به این آرامش جسمانی، تکنیک شل شدن تدریجی عضلات است. این تکنیک شامل کشش و سپس شل کردن گروه‌های عضلانی در قسمت‌های مختلف بدن می‌باشد.

حتما بخوانید » رژیم سم زدایی چیست؟ باورهای غلط و حقایقی که باید بدانید 2021

برای انجام این تکنیک باید روی یک سطح نرم مثل تخت‌خواب یا تشک یوگا دراز بکشید. با منقبض کردن و جمع کردن عضلات صورت خود شروع کنید و سپس آن‌ها را رها کنید. این تکنیک را روی هر گروه از عضلات دو بار انجام دهید، سپس از صورت به سمت پایین بدن حرکت کنید و هر گروه از عضلات را به صورت مجزا منقبض و منبسط کنید تا به انگشتان پا برسید. وقتی که این حرکت را روی تمام بدن انجام دادید، باید آرامش را احساس کنید.

فعالیت‌ جسمانی‌تان را بالا ببرید

اگرچه به نظر می‌رسد برای رسیدن به آرامش افزایش فعالیت راهکار مناسبی نباشد، اما بر خلاف تصورتان نتایج تحقیقات پزشکی نشان داده فعالیت بدنی یکی از بهترین راهکارها برای رسیدن به آرامش است.

حتما بخوانید » یوگا در خانه؛چگونه بدون باشگاه تندرست بمانیم؟

به جای نگرانی و فکر کردن در مورد اینکه چگونه ذهن‌تان را آرام کنید، لباس‌های ورزشی‌تان را بپوشید و شروع به تمرین کنید، این کار به سرعت باعث ساکت و آرام شدن ذهن‌تان از تمام افکار مزاحم می‌شود. این کار تمرکزتان را معطوف بدن‌تان و انجام حرکات ورزشی می‌کند و جایی برای افکار مزاحم باقی نمی‌گذارد. علاوه بر این ورزش باعث افزایش ترشح هورمون‌هایی در بدن می‌شود که احساس نشاط و آرامش را به طور طبیعی افزایش می‌دهند.

یوگا برای کاهش استرس یکی از بهترین فعالیت‌های ورزشی است در حالی که فعالیت‌های هوازی مانند دویدن و شنا برای تقویت روحیه و کاهش اضطراب مناسب‌ترند.

همانطور که گفته شد فعالیت‌های ورزشی یکی از بهترین راه‌های رسیدن به آرامش ذهنی هستند و در بین فعالیت‌های ورزشی مختلف، بسیاری از متخصصان یوگا را توصیه می‌کنند.

حتما بخوانید » کاهش استرس

اما حتی اگر پیاده‌روی یا باغبانی را هم به عنوان فعالیت جسمانی انتخاب می‌کنید اشکالی ندارد، این‌ فعالیت‌ها هم برای آرامش ذهنی مفیدند. مهم این است که به طریقی که دوست دارید و می‌پسندید با انجام فعالیت دلخواه‌تان به آرامش برسید.

دوش آب‌گرم بگیرید

رسیدن به آرامش ذهنی با حمام آب گرم

برای بسیاری از افراد راحت‌ترین و بهترین راه برای رسیدن به آرامش جسمی و ذهنی، حمام آب گرم است.

این روزها بیشتر از هر زمان دیگری انسان نیاز به فاصله گرفتن مقطعی از تکنولوژی و فناوری دارد تا در این مدت بتواند آرامش و سکون ذهنی خود را بازیابد، حمام یکی از این فرصت‌هاست که اجباراً شما را از موبایل و تبلت‌تان برای مدتی دور می‌کند.

حتما بخوانید » انواع اختلالات روانی و علائم آن‌ها 2021

وقتی که این فرصت و اجازه را به خوتان دادید تا کمی از تکنولوژی فاصله بگیرید، تازه متوجه می‌شوید که مطلع نشدن از اخبار و محتوای شبکه‌های اجتماعی، آنقدرها هم مساله بزرگ و مهمی نیست و چقدر هم ممکن است آرامش‌بخش باشد. سکوت و آرامش حمام و دوری از تکنولوژی می‌تواند یکی از بهترین راه‌های آرام کردن بدن و ذهن باشد.

تکنیک نگارش برای آرامش

یک روز پرکار و طولانی می‌تواند باعث ایجاد خستگی و درهم تنیدگی احساسی در شما شود و همین مساله ممکن است مانع آرامش شما شود.

حتما بخوانید » زندگی در لحظه

یکی از راهکارهای کاهش این استرس و ایجاد آرامش، نوشتن احساساتی است که دارید آن‌ها را تجربه می‌کنید. نوشتن احساسات و تجربیات مختلف ممکن است در قالب نگارش دفتر خاطرات صورت بگیرد، اما برای رسیدن به آرامش لزومی ندارد که هر روز و به طور مرتب این کار را انجام دهید و به آن وجهه‌ای رسمی بدهید.

در عوض با تکنیک نگارش آزاد به احساسات خود اجازه می‌دهید که بر صفحه نقش ببندند و ذهن شما با اینکار از وجود آن احساسات تا حدودی خالی می‌شود. اگر نمی‌دانید که نوشتن را از کجا شروع کنید یا در مورد چه موضوعی بنویسید، به این فکر کنید که در حال حاضر چه احساسی دارید و در قالب چند کلمه که به ذهن‌تان می‌رسد آن احساس را توصیف کنید. این کار می‌تواند شروع خوبی برای تمرین نگارش آزاد باشد.

حتما بخوانید » ترس از آینده 17 راهکار علمی و موثر برای مقابله با سرسختی ذهنی ❶

این تمرین برای آرام کردن مشغله‌های ذهنی و کمک به آرامش شما بسیار مناسب است. به خصوص وقتی که مشکلات ذهنی بزرگ در قالب کلمات در می‌‌آیند و نوشته می‌شوند بسیار راحت‌ و قابل حل‌تر به نظر می‌رسند.

ارتباط با طبیعت

رسیدن به آرامش ذهنی با حضور در طبیعت

خیلی از ما به ضرورت شغلی یا دلایل دیگر مجبور به زندگی درشهرهای بزرگ و ماشینی‌ هستیم جایی که در آن ارتباط چندانی با طبیعت نداریم، اما نباید از خاطر ببریم که ارتباط منظم با طبیعت برای آرامش روانی ما ضروری است.

حتما بخوانید » سرسختی ذهنی چیست ؟ 16 راهکار به دست آوردن سرسختی ذهنی

در پایان یک روز کاری شلوغ و پر مشغله سعی کنید مدتی را در طبیعت سپری کنید، این عمل می‌تواند شامل قدم زدن در یک پارک سرسبز باشد یا پیاده‌روی در امتداد ساحل یا هر امکان دیگری که برایتان مهیا است. این اقدامات ساده در حفظ ارتباط با طبیعت می‌تواند به کاهش شدید سطح استرس و اضطراب‌تان کمک کند.

در حقیقت، قدرت طبیعت به قدری زیاد است که حتی دیدن عکس‌های آن نیز می‌تواند سطح استرس را کاهش دهد. بعضی معتقدند که هیچ چیز قوی‌تر از طبیعت نیست.

رسیدن به آرامش ذهنی

تحقیقات نشان داده که تجربه بودن در کنار دریا و رودخانه‌ها لذت بیشتری را برای انسان به ارمغان می‌آورند، بنابراین اگر آنقدر خوش‌ شانس هستید که می‌توانید در کنار رودخانه، دریاچه یا حتی دریا زندگی کنید، این را بخاطر داشته باشید که گذران وقت در مجاورت این مکان‌ها دقیقا همان چیزی است که پس از یک هفته پر تنش به آن نیاز دارید.

حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کند

این 10 روش را برای رسیدن به آرامش ذهنی و جسمی خود امتحان کنید

در حالی که همه این پیشنهادات راهکار خوب و تجربه شده‌ای برای رسیدن به آرامش ذهنی هستند، به خاطر داشته باشید که انجام کارهایی که از آن‌ها لذت می‌برید نیز می‌تواند همان اندازه برای آرامش شما مفید باشند.

این فعالیت‌ها می‌تواند شامل گوش دادن به موسیقی، مطالعه کتابی که دوست دارید، آشپزی و یا حتی نقاشی باشد. هر فعالیت آرامش‌بخشی را که ترجیح می‌دهید، به این شرط که به ذهن و بدن شما اجازه و امکان این را بدهد تا احساس آرامش بیشتری را تجربه کنید و ذهن خود را از افکار مزاحم تخلیه کنید. راز رسیدن به آرامش همین نکته است.

حتما بخوانید » چطور در هر سنی تیزبین باشیم و ذهنی فعال داشته باشیم؟

منبع » talented ladies club

 


برچسب‌ها: آرامش ذهنی ,

موضوعات مرتبط: سبک زندگی , سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست


















































می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 867
:: باردید دیروز : 1060
:: بازدید هفته : 867
:: بازدید ماه : 6433
:: بازدید سال : 15210
:: بازدید کلی : 15210